Kalender

7 dagen per week bereikbaar

Belgie-1

Actief in Vlaanderen en Brussel

Intake

Vrijblijvend adviesgesprek

Bellen

03 808 1587

Verdacht van een drugsdelict?

Bent u door de politie verhoord of aangehouden of heeft u een dagvaarding ontvangen omdat bij u een cannabisplantage werd aangetroffen? Wordt u verdacht van het verhandelen van cocaïne? Heeft de politie bij u cannabisplantjes in beslag genomen ? Bent u aan de grens betrapt met een grote hoeveelheid illegale drugs ?
In welke situatie u zich bevindt, ook als u twijfelt of uw gedrag strafbaar is, onze gespecialiseerde advocaten voorzien u van advies en een optimale verdediging. De advocaten aangesloten bij drugsdelicten advocatenbalie hebben het strafrecht als voorkeursmaterie en zijn gespecialiseerd op het gebied van drugsdossiers. Zij onderzoeken uw dossier met kennis van zaken, indien nodig ook pro deo.
Wij adviseren u om in een zo vroeg mogelijke fase contact op te nemen met de drugsdelicten Advocatenbalie.

 

Wat is strafbaar in België ?

In België is de drugwetgeving in 2003 grondig gewijzigd. Er wordt nu een onderscheid gemaakt tussen cannabis en andere illegale drugs (cocaïne, heroïne, XTC, speed, …). Cannabisgebruik en/of bezit wordt in bepaalde omstandigheden wel gedoogd maar cannabis blijft een illegaal product en het bezit blijft verboden. Aan cannabisbezit en/of -gebruik kan altijd een straf vasthangen. De Belgische wetgeving tilt ook zwaar aan cannabisgebruik door of in aanwezigheid van minderjarigen.
Voor het bezit en/of het gebruik van andere illegale drugs dan cannabis wordt er altijd een proces-verbaal opgemaakt. Vervolging is steeds mogelijk en de straffen zijn heel wat zwaarder.
Op cannabisteelt, illegale drugssmokkel, -handel of -productie blijven in België zware straffen staan. Op dat vlak is er niets veranderd.
Op deze delicten staan gevangenisstraffen tussen drie maanden en vijf jaar en een geldboete tussen € 1.000 en € 100.000 .
Voorkom dus strafvervolging en raadpleeg tijdig onze advocaten gespecialiseerd in drugsdelicten. Wij kunnen u bijstaan met advies of uw verweer zo spoedig mogelijk organiseren. Neem dus contact op met de Strafrecht Intakebalie voor (vrijblijvend) advies of bijstand door een advocaat.
Onze deelnemende advocatenkantoren zijn gevestigd door heel Vlaanderen en Brussel. Zo kunnen wij altijd zorgen voor de juiste advocaat bij u in de buurt.

 

Heeft u vragen?

Raadpleeg direct onze intakebalie. Onze juristen kunnen er voor zorgen dat de juiste advocaat bij u in de buurt wordt gecontacteerd. Hiervoor bespreekt de juridische intakebalie graag de mogelijkheden met u. Lees over meer onze werkwijze.

Kosten
Uw contact met onze intakebalie is geheel kosteloos en vrijblijvend. De op deze website vermelde advocaten zijn gespecialiseerd in drugsdossiers en zijn onafhankelijk. Wij begrijpen het belang van uw privacy en zorgen er voor dat uw informatie zeer discreet behandeld wordt.

Drugsdelicten Advocaten Balie

Bent u verdachte of gedagvaard voor een drugsmisdrijf?
Voorkom strafvervolging door tijdig onze advocaten te raadplegen

Openingstijden Adviesbalie

Ma-Vr: 8.00 - 18.00
Za: 09.00 - 17.00
Zo: 12.00 - 16.00