Kalender

7 dagen per week bereikbaar

Belgie-1

Actief in Vlaanderen en Brussel

Intake

Vrijblijvend adviesgesprek

Bellen

03 808 1587

Drugssmokkel

U bent strafbaar wanneer u drugs bezit, produceert, verhandelt of smokkelt. Drugssmokkel vindt plaats door het vervoeren van drugs. Dit hoeft niet over de landgrenzen te gebeuren. U mag immers niet eens de drugs in bezit hebben of vervoeren. Meestal vindt drugssmokkel plaats door bepaalde verboden middelen naar andere landen te brengen of in België in te voeren vanuit het buitenland.
Zo kopen Belgische chronische pijnpatiënten tot op vandaag vaak cannabis in Nederland. Hiermee begeven ze zich echter juridisch op glad ijs.
Volgens de Belgische wet wordt beperkt cannabisbezit en/of -gebruik door meerderjarigen vaak niet meer vervolgd. Maar de wet is wel duidelijk over het invoeren van cannabis. Dat is zondermeer verboden, zelfs met een doktersattest.

Bent u opgepakt wegens drugssmokkel in België of heeft u een dagvaarding ontvangen? Of heeft u een kennis die geholpen moet worden door een advocaat? Het kan ook zijn dat iemand ongewild en ongemerkt met drugssmokkel in aanraking is geweest. Strafrechtadvocatenwijzer is gespecialiseerd in drugsdelicten. Wij kunnen u daarom uitstekend bijstaan in uw verweer om u zo snel mogelijk uit deze situatie te helpen.

Drugsrunners en drugskoeriers

Een aparte categorie van drugssmokkel of drugshandel zijn de drugsrunners en de drugskoeriers.
Een drugsrunner is een handelaar die in de grensstreken op zoek gaat naar drugstoeristen. Op vaak agressieve wijze probeert de drugsrunner drugs te verkopen aan de drugstoeristen. Vaak letten de drugsrunners speciaal op buitenlandse kentekens.
De drugskoerier is een persoon die op verzoek van een ander partijen drugs vervoert. Dit vervoer vindt op verschillende manieren plaats. Een goed voorbeeld is de bolletjesslikker.
Net als smokkelaars en handelaren zijn drugsrunners en drugskoeriers strafbaar. Eenmaal gepakt en veroordeeld riskeren deze personen een hoge straf. De tijdige inschakeling van een advocaat kan de negatieve gevolgen beperken.

 

Heeft u vragen?

Raadpleeg direct onze intakebalie. Onze juristen kunnen er voor zorgen dat de juiste advocaat bij u in de buurt wordt gecontacteerd. Hiervoor bespreekt de juridische intakebalie graag de mogelijkheden met u. Lees over meer onze werkwijze.

Kosten

Uw contact met onze intakebalie is geheel kosteloos en vrijblijvend. De op deze website vermelde advocaten zijn gespecialiseerd in drugsdossiers en zijn onafhankelijk. Wij begrijpen het belang van uw privacy en zorgen er voor dat uw informatie zeer discreet behandeld wordt.

Drugsdelicten Advocaten Balie

Bent u verdachte of gedagvaard voor een drugsmisdrijf?
Voorkom strafvervolging door tijdig onze advocaten te raadplegen

Openingstijden Adviesbalie

Ma-Vr: 8.00 - 18.00
Za: 09.00 - 17.00
Zo: 12.00 - 16.00