Kalender

7 dagen per week bereikbaar

Belgie-1

Actief in Vlaanderen en Brussel

Intake

Vrijblijvend adviesgesprek

Bellen

03 808 1587

Jan Swennen

  • Beringen, België

  • Over advocaat Jan Swennen


  • Tel: 01 228 0791

Strafrechtadvocaat Jan Swennen

Mr Jan Swennen is advocaat sedert hij afstudeerde aan de Katholieke Universiteit te Leuven in 1987. Hij houdt kantoor in Beringen.

Hij is zeer gespecialiseerd in het behandelen van dossiers die betrekking hebben op verdovende middelen in het algemeen en cannabis in het bijzonder. In dit verband publiceert hij regelmatig. Nederlandse onderdanen zien België als een perfecte kweekvijver voor cannabis. De organisatie van de woningmarkt maakt België erg aantrekkelijk als kweekplaats. Onbekend is veelal het strengere juridische kader. Doorgaans volgt een periode van hechtenis als de kweker of zijn opdrachtgever worden gevat. De Belgische justitie gaat over tot beslag op roerende en onroerende goederen.

Mr. Swennen berekent op kritische wijze hoeveel de mogelijke opbrengst is van de plantage in concreto. Het kaalplukken gebeurt in België op een vrij uniforme wijze terwijl iedere plantage anders is. De Belgische berekeningsmethodes opbrengst zoals de Yilcan methode zijn voor grondige kritiek vatbaar. Ook de electriciteitsfactuur wordt grondig nagekeken.

Het team strafrechtadvocaten binnen Gevaco is landelijk actief in het behandelen van cannabis dossiers.

Kortom, advocaat Mr. Swennen heeft grote expertise inzake voordeelsontneming en electriciteitsafrekeningen die gepaard gaan met cannabisdossiers.

De cliënt staat steeds centraal waarbij communicatie naar de familie belangrijk is voor personen die zich in hechtenis bevinden.

Jan Swennen is meer dan 20 jaar voorzitter van de commissie strafrecht van de Limburgse balie. Verder is hij sedert haar oprichting lid van de commissie strafrecht van de Orde van Vlaamse balies. Mr Swennen is docent strafprocesrecht aan de Limburgse stageschool in het kader van de verplichte beroepsopleiding voor de advocaten-stagiairs.

Advocaat Drugsdelicten

Voorkom strafvervolging door tijdig onze advocaten gespecialiseerd in drugsdelicten te raadplegen.

Openingstijden Adviesbalie

Ma-Vr: 8.00 - 18.00
Za: 09.00 - 17.00
Zo: 12.00 - 16.00

Leg uw zaak voor aan onze specialisten


    Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en verzonden over een beveiligde verbinding. Met het invullen van ons formulier stemt u in met onze beperking van aansprakelijkheid en ons privacy statement.